0item(s)

Nimate izdelkov v košarici.

Product was successfully added to your shopping cart.
Set Ascending Direction

Izdelkov 2

Temperaturna tipala

Temperatura je eden najpogostejših parametrov, ki se merijo v industriji. Za zagotavljanje kakovosti, varnosti in pravilnega delovanja pri različnih procesih je bistvenega pomena merjenje, nadzor in spremljanje temperature. Pri razvoju sistema za merjenje temperature je treba upoštevati različne spremenljivke, kot so nelinearnost, natančnost in stabilnost, da se zagotovi zanesljivo merjenje temperature. Upoštevati je treba spremenljivke, kot so stroški vzdrževanja in ožičenja, da bo sistem čim bolj stroškovno učinkovit.

Čeprav so strokovnjaki za instrumentacijo v preteklih letih uvedli več sistemov za merjenje temperature, je na tem področju še vedno veliko dvomov, ko gre za odločitev, kateri tip senzorja je treba uporabiti za določen merilni sistem ali izbrati med neposrednim ožičenjem senzorja in uporaba temperaturnih pretvornikov za merjenje temperature.

Ta sestavek bo obravnaval osnove merjenja temperature in spremenljivke, ki jih je treba upoštevati pri pravilni odločitvi za pravi postopek, ki ga je treba meriti.

Read More

Manometer. Kratek vodič do pravega.

Če tega niste še nikoli počeli, je izbira lahko težavna. V nadaljevanju boste našli hitra in enostavna navodila za pravilno izbiro manometra.

 

1. Merilno območje manometra

Prva stvar, ki jo morate vedeti pri izbiranju manometrov, je območje merjenja. Ker je merilna točnost večine najboljša v drugi tretjini (2/3) skale, je najbolje izbrati območje, ki je 2-kratnik normalnega delovnega tlaka.

 Primer: Če imate hidravlično stiskalnico s tlakom hidravličnega olja 120 bar potrebujete manometer za hidravliko z območjem 0-250bar.

Nenapisano pravilo pravi, da lahko pri konstantnem delovnem tlaku dosežemo 2/3 območja pri pulzirajočem tlaku pa 1/2 območja manometra . Če ni primernega standardnega območja izberite...

Read More
Set Ascending Direction

Izdelkov 2